top of page

sob., 12. jun.

|

Filmsko gledališče Idrija

Corpus Christi (drama)

Film, temelječ na resničnem pojavu lažnih duhovnikov na Poljskem, je sodobna in provokativna parabola o veri, odpuščanju in odrešitvi, ki jo poganja nepozabni nastop glavnega igralca.

Registration is Closed
See other events
Corpus Christi (drama)
Corpus Christi (drama)

Čas in lokacija

12. jun. 2021, 19:00 – 21:00

Filmsko gledališče Idrija, Trg Sv. Ahacija, 5280 Idrija, Slovenia

Opis

Dvajsetletni Daniel je med bivanjem v prevzgojnem domu zaslišal božji klic, a kot obsojeni zločinec ne more v semenišče. Po prestani zaporni kazni se tako odpravi na drug konec države, kjer mu je dodeljeno delo v žagi. V vasi pa se predstavi za duhovnika in po spletu naključij kmalu prevzame vodenje župnije. Prihod karizmatičnega mladega pridigarja je za vaščane priložnost, da se soočijo s tragedijo, ki razžira malo skupnost …

Film, temelječ na resničnem pojavu lažnih duhovnikov na Poljskem, je sodobna in provokativna parabola o veri, odpuščanju in odrešitvi, ki jo poganja nepozabni nastop glavnega igralca. Corpus Christi je po uspešni premieri v Benetkah navdušil žirije in občinstvo številnih svetovnih festivalov, postal blagajniška uspešnica v domovini in prejel nominacijo za oskarja za najboljši mednarodni celovečerec.

NAPOVEDNIK

Javne kulturne prireditve se lahko udeležijo le končni uporabniki, ki izpolnjujejo PCT pogoj.

Delite dogodek

bottom of page