top of page

Virtualna arena

Virtualna arena je brezplačen program dogodkov FGI, kjer obiskovalci kina igrajo konzolne igre na velikem filmskem platnu. To so spremljevalni dogodki, ki so namenjeni promociji naših prihajajočih filmov ter neknjižnega gradiva video iger v Mestni knjižnici in čitalnici Idrija.

Program Virtualne arene smo prvič pričeli leta 2018. 2022 smo se prijavili na projekt Cinnovate, ki je bil del mednarodnega projekta “Cinemas as Innovation Hubs for Local Communities” (Kina kot inovacijski centri za lokalne skupnosti), pri tem pa so sodelovale tri pomembne Evropske kino mreže: Folkets Hus och Parker (Švedska), Access Cinema (Irska) and Art kino mreža Slovenije.  Osrednji del projekta je priprava platforme in podpornega okolja, ki bo preko digitalnih vsebin in vključevanja publike ponujala nove izkušnje v kinematografih.

PROGRAM VIRTUALNE ARENE

Pridružite se nam na spremljevalnih dogodkih pred projekcijami sinhroniziranega animiranega filma Brata Super Mario. Spremljevalni program Nintendovih iger je pripravljen v sodelovanju z Retro Rok’s Renew.

Super Mario Sunshine - SOB, 29. april, ob 16.00

Super Mario Odyssey - SOB, 13. maj, ob 16.00

Omogočamo tudi, da naši obiskovalci po predhodnem dogovoru rezervirajo dvorano, kjer igrajo konzolne igre v zaključeni skupini (npr. rojstni dnevi). Po dogovoru lahko prinesejo tudi svojo igro.  Zaenkrat omogočamo igranje iger za konzolo Playstation 4 in 5.

Igranje konzolnih iger na uro znaša 50,00 €. 

Cena vključujejo DDV, ki znaša 9,5 %.

Igranje konzolnih iger je mogoče rezervirati na tel. št. 05 37 34 060 ali na elektronski naslov tim.bozic@mkci.si

Cenik je bil potrjen na seji sveta zavoda Mestne knjižnice in čitalnice Idrija, 28. marca 2023.

rsz_virtualna_arena_naslovna.jpg
bottom of page