top of page

Za šole

Filmsko gledališče Idrija omogoča organiziran obisk kino predstav za učence šol. Za ogled je potrebna predhodna rezervacija oziroma je potrebno povpraševanje posredovati vsaj 2 tedna pred želenim datumom ogleda. Za vse informacije o naboru filmov smo dosegljivi na elektronski naslov tim.bozic@mkci.si. Vsem bodočim obiskovalcem želimo čarobno ter predvsem poučno filmsko izkušnjo v našem hramu sedme umetnosti. Vabljeni!

– Šolska vstopnica (Dolžina filma do 60 min) : 3,00 €
– Šolska vstopnica (Dolžina filma nad 60 min) : 3,50 €

DDV se ne obračuna v skladu s 94. členom ZDDV-1.​

Cenik je bil potrjen na seji sveta zavoda Mestne knjižnice in čitalnice Idrija, 18. januarja 2024.

Za spremljevalce je vstop prost.

Možni so tudi strokovni pogovori z učenci po projekciji, kjer se še dodatno poglobimo v ozadje filma. Pogovor z učenci vodijo naše zunanje sodelavke, ki izvajajo projekt Filmska osnovna šola.

Filmski katalog za osnovne šole 2023/24

Vizualno in vsebinsko prenovljen filmski katalog. Letos smo za vas pripravili nabor desetih filmov za lažjo umestitev v vaš učni načrt. Na voljo za ogled so tudi filmi iz preteklih katalogov. Dodali smo tudi predlog za organiziran ogled nagrajenega filma Razbijalka sistema za zaposlene na vaši šoli.

Filmska osnovna šola

Kot člani Art kino mreže Slovenije sodelujemo pri petletnem projektu Filmska osnovna šola (2016-2021). Namen projekta je, da z brezplačnimi in raznovrstnimi strokovnimi usposabljanji ter informacijskim spletiščem Šola filma kontinuirano krepi kompetence strokovnih delavcev na področjih filma in filmsko-vzgojnih vsebin ter širi njihovo dostopnost. FOŠ je namenjena vsem strokovnim delavcem osnovnih šol in kulturnih ustanov na področju filma ter študentom avdiovizualnih in drugih programov. Projekt sofinancira Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije.

Pedagoška gradiva

Na voljo so tudi pedagoška gradiva, katera lahko učitelji uporabijo pri učnem procesu v šoli. 

bottom of page