top of page

čet., 13. jan.

|

Filmsko gledališče Idrija

Francoska depeša (komična drama)

Nov film kultnega režiserja Wesa Andersona.

Registration is Closed
See other events
Francoska depeša (komična drama)
Francoska depeša (komična drama)

Čas in lokacija

13. jan. 2022, 19:00 – 21:05

Filmsko gledališče Idrija, Trg Sv. Ahacija 5, 5280 Idrija, Slovenia

Opis

Kultni režiser Wes Anderson se v najnovejšem celovečercu z vrhunsko igralsko zasedbo prikloni novinarskemu poklicu in francoski kinematografiji.

V zbirki filmskih vinjet zaživijo tri reportaže, ki naj bi izšle v zadnji številki Francoske depeše, tedenske priloge izmišljenega ameriškega časopisa, katere uredništvo ima sedež v slikovitem (a prav tako izmišljenem) francoskem mestecu Ennui-sur-Blasé. Wes Anderson gledalca z duhovitimi namigi na različne kulturne in družbene fenomene nedavno minulih časov ter s svojimi značilno ekscentričnimi režijskimi prijemi popelje v barviti svet novinarskih zgodb, ki nam nemalokdaj odstirajo najbolj neverjetne plati življenja.

"Ta film so pravzaprav tri stvari: zbirka kratkih zgodb, kar sem si že od nekdaj želel ustvariti; film, ki se navdihuje pri New Yorkerju in vrsti pisateljev, po katerih revija slovi; v minulih letih sem precej časa preživel v Franciji, vedno sem si želel posneti francoski film in film, ki bi bil povezan s francosko filmsko umetnostjo." (Wes Anderson)

NAPOVEDNIK

Delite dogodek

bottom of page