top of page

tor., 21. dec.

|

Filmsko gledališče Idrija

Noč kratkih filmov 2021

Najdaljša noč v letu!

Registration is Closed
See other events
Noč kratkih filmov 2021
Noč kratkih filmov 2021

Čas in lokacija

21. dec. 2021, 17:00 – 18:30

Filmsko gledališče Idrija, Trg Sv. Ahacija 5, 5280 Idrija, Slovenia

Opis

𝐍𝐚 𝐳𝐢𝐦𝐬𝐤𝐢 𝐬𝐨𝐥𝐬𝐭𝐢𝐜𝐢𝐣 𝐢𝐧 𝐧𝐚𝐣𝐤𝐫𝐚𝐣𝐬̌𝐢 𝐝𝐚𝐧 𝐯 𝐥𝐞𝐭𝐮 𝐬𝐞 𝟐𝟏. 𝐝𝐞𝐜𝐞𝐦𝐛𝐫𝐚 𝟐𝟎𝟐𝟏 𝐳̌𝐞 𝐭𝐫𝐚𝐝𝐢𝐜𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥𝐧𝐨 𝐩𝐫𝐢𝐝𝐫𝐮𝐳̌𝐮𝐣𝐞𝐦𝐨 𝐦𝐞𝐝𝐧𝐚𝐫𝐨𝐝𝐧𝐞𝐦𝐮 𝐝𝐨𝐠𝐨𝐝𝐤𝐮 𝐍𝐨𝐜̌ 𝐤𝐫𝐚𝐭𝐤𝐢𝐡 𝐟𝐢𝐥𝐦𝐨𝐯 ter v ospredje postavljamo pomen te vznemirljive filmske forme.

Dogodek se je udomačil v že več kot 50 državah po celem svetu, letošnji osrednji dogodek pa se bo pri nas odvil 𝐯 𝐝𝐯𝐨𝐫𝐚𝐧𝐚𝐡 𝐀𝐫𝐭 𝐤𝐢𝐧𝐨 𝐦𝐫𝐞𝐳̌𝐞 po vsej Sloveniji.

Program najbolj svežih slovenskih kratkih filmov prinaša udaren izbor sedmih filmov z aktualnih edicij 𝐅𝐞𝐊𝐊 – 𝐅𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥𝐚 𝐤𝐫𝐚𝐭𝐤𝐞𝐠𝐚 𝐟𝐢𝐥𝐦𝐚 𝐯 𝐋𝐣𝐮𝐛𝐥𝐣𝐚𝐧𝐢 in kratkometražne sekcije Video na plaži 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥𝐚 𝐊𝐢𝐧𝐨 𝐎𝐭𝐨𝐤 – 𝐈𝐬𝐨𝐥𝐚 𝐂𝐢𝐧𝐞𝐦𝐚. I

Program v dvoranah AKMS: 𝐍𝐞 𝐦𝐨𝐫𝐞𝐭𝐞 𝐦𝐞 𝐚𝐯𝐭𝐨𝐦𝐚𝐭𝐢𝐳𝐢𝐫𝐚𝐭𝐢, 𝐊𝐚𝐭𝐚𝐫𝐢𝐧𝐚 𝐉𝐚𝐳𝐛𝐞𝐜, 𝟐𝟎𝟐𝟏, 𝟐𝟎’ Delavci v luki tvegajo življenje, ko pričvrščujejo kontejnerje s tovorom. Vsako od njihovih teles pripoveduje svojo zgodbo.

𝐌𝐚𝐠𝐢𝐜̌𝐧𝐢 𝐠𝐫𝐚𝐝 𝐣𝐞 𝐭𝐮, 𝐄𝐬𝐭𝐞𝐫 𝐈𝐯𝐚𝐤𝐢𝐜̌, 𝟐𝟎𝟐𝟏, 𝟑’ Magični grad je tu.

𝐃𝐞𝐭𝐞𝐤𝐭𝐢𝐯 𝐃𝐨𝐫𝐢𝐚𝐧, 𝐋𝐮𝐤𝐚 𝐌𝐚𝐫𝐜̌𝐞𝐭𝐢𝐜̌, 𝟐𝟎𝟐𝟏, 𝟑’ Detektiva najamejo, da odkrije spletnega goljufa.

𝐃𝐞𝐥𝐜̌𝐤𝐢, 𝐀́𝐫𝐨𝐧 𝐇𝐨𝐫𝐯𝐚́𝐭𝐡 𝐁𝐨𝐭𝐤𝐚, 𝟐𝟎𝟐𝟎, 𝟏𝟓’ Ko se oče enajstletnega Tea pripelje na obisk z novim tovornjakom, fant sprejme odločitev, ki mu za vedno spremeni življenje.

𝐊𝐚𝐳𝐞𝐧𝐬𝐤𝐢 𝐬𝐭𝐫𝐞𝐥, 𝐑𝐨𝐤 𝐁𝐢𝐜̌𝐞𝐤, 𝟐𝟎𝟐𝟏, 𝟏𝟓’ Prijatelja preživita popoldne na nogometnem igrišču in sanjarita o igranju za lokalno moštvo. Vendar pa imajo sanje svojo ceno. Ko njuno igro zmoti skupina starejših fantov, se eden odloči, da je čas, da se dokaže, medtem ko drugi sluti obet nečesa zloveščega.

𝐒𝐞𝐬𝐭𝐫𝐞, 𝐊𝐮𝐤𝐥𝐚, 𝟐𝟎𝟐𝟎, 𝟐𝟑’ Tri najboljše prijateljice, zaprisežene device, se zapletejo v prepir z lokalnimi fanti. Ko se situacija zaostri, jih reši zoreče dekle.

𝐰𝐰𝐰.𝐬-𝐧-𝐝.𝐬𝐢, 𝐒𝐚𝐫𝐚 𝐁𝐞𝐳𝐨𝐯𝐬̌𝐞𝐤, 𝟐𝟎𝟐𝟏, 𝟏𝟒’ Saro Bezovšek so zamikali različni apokaliptični scenariji o uničenju sveta. Na spletu najden material, kot so kratki videi, memi, fotografije, gifi, emotikoni in razne zunanje povezave, je združila v kolaž s svojimi deli, in tako ustvarila kompleksno in vizualno nasičeno pripoved.

Delite dogodek

bottom of page