top of page

pon., 11. okt.

|

Filmsko gledališče Idrija

Paradise – novo življenje (komična kriminalka)

Italijanska komična kriminalka v kateri nastopata tudi Katarina Čas in Branko Završan.

Registration is Closed
See other events
Paradise – novo življenje (komična kriminalka)
Paradise – novo življenje (komična kriminalka)

Čas in lokacija

11. okt. 2021, 20:00 – 21:25

Filmsko gledališče Idrija, Trg Sv. Ahacija, 5280 Idrija, Slovenia

Opis

Kaloghero je bil tipičen Sicilijanec, dokler ni postal priča mafijskemu obračunu. V zameno za pričanje proti Morilcu je vstopil v program za zaščito prič in dobil novo identiteto. Življenje naj bi si na novo, daleč od družine, ustvaril v majhni alpski vasici na Tromeji Italije, Avstrije in Slovenije.

Novi kraj se povsem razlikuje od Sicilije – sneži, ljudje govorijo jezik, ki je Kaloghero nerazumljiv, namesto testenin z sardelami ali kanolov jedo slanino in cmoke, namesto Beninijeve opere odzvanja jodlanje. Kaloghero se poskuša asimilirati v novo okolje – na vaškem trgu prodaja granito in vadi polko v krajevnem društvu, zaljubi pa se tudi v Slovenko Klavdijo (Katarina Čas), natakarico v lokalni gostilni.

Nekega dne se v vasi pojavi Morilec, človek proti kateremu je Kaloghero pričal. Kaloghero je prepričan, da je Morilec prišel po njega, zato zbeži v Slovenijo in se skrije sredi gozda, v veterinarsko postajo za divje živali, vendar ga Morilec tudi tam najde. Prične se igra mačke in miši skozi tri države. Iz boja za preživetje se porodi velika ljubezen med dvema osamljenima človekoma. Na koncu se izkaže, da Morilec ni prišel po Kaloghera, temveč da je tudi sam priča pod zaščito, ki se je, zaradi birokratske napake, znašel na istem mestu kot človek, ki ga je poslal v zapor.

NAPOVEDNIK

Delite dogodek

bottom of page