top of page

sre., 07. jun.

|

Mladinski center Idrija

Titanik: 25. obletnica (romantična drama)

Pridruži se nam na terasi Mladinskega centra Idrija in z nami obeleži 25. obletnico izida Titanica! Ne zamudi strastne romance Rose in Jacka ter njune tragične usode.

Registration is Closed
See other events
Titanik: 25. obletnica (romantična drama)
Titanik: 25. obletnica (romantična drama)

Čas in lokacija

07. jun. 2023, 21:00 – 08. jun. 2023, 00:20

Mladinski center Idrija, Ulica IX. korpusa 17, 5280 Idrija, Slovenia

Opis

Ob 25. obletnici se na velika platna vrača kultni film iz leta 1997, Titanik, ki je prejel več oskarjev!

Piše se leto 1912, ko Titanik odpluje na svojo prvo vožnjo. Mlada Rose se s svojo materjo, zaročencem in ostalimi potniki prvega razreda vkrca na ladjo. Medtem si umetnik in popotnik Jack Dawsom ter njegov najboljši prijatelj Fabrizio De Rossi pri pokru priigrata vozovnico za tretji razred.

Igralsko zasedbo predstavljata dobitnika oskarja Leonardo DiCaprio in Kate Winslet, film pa je epska, akcijska romanca, ki se dogaja na nesrečnem – prvem potovanju “nepotopljivega” Titanika, največjega premikajočega se objekta, ki je bil kadarkoli zgrajen.

Titanik je prejel rekordnih 11 oskarjev, v kategorijah za najboljši film, najboljšo režijo, najboljšo kinematografijo, najboljšo filmsko montažo, najboljšo umetniško režijo, najboljšo kostumografijo, najboljšo izvirno dramsko glasbo, najboljša izvorna pesem, najboljši zvok, najboljšo montažo zvočnih učinkov in najboljše vizualne učinke. Po prvi izdaji leta 1997, je film postal najdonosnejši film vseh časov, trenutno pa je v tej kategoriji tretji najdonosnejši film na svetu. 

Dogodek je pripravljen v sodelovanju z Mladinskim centrom Idrija.

Pred projekcijo Titanika boste na Sejmu filmskih plakatov lahko tudi izbirali med filmskimi plakati, ki so bili v zadnjem letu predvajani v Filmskem gledališču Idrija. Sejem bo potekal na terasi MCI po principu »kdor prvi pride, prvi melje«.

NAPOVEDNIK

Delite dogodek

bottom of page