top of page

čet., 09. jun.

|

Idrija

Vesolje med nami (mladinski film)

Poletne projekcije na prostem bomo letos otvorili v sodelovanju z Mladinskim centrom Idrija! VSTOP PROST

Registration is Closed
See other events
Vesolje med nami (mladinski film)
Vesolje med nami (mladinski film)

Čas in lokacija

09. jun. 2022, 20:30 – 22:30

Idrija, Ulica IX. korpusa 17, 5280 Idrija, Slovenia

Opis

Pred projekcijo filma bodo na terasi Mladinskega centra Idrija na ogled postavljeni plakati filmov, ki so bili v zadnjih letih predvajani v Filmskem gledališču Idrija, vi pa jih boste lahko brezplačno odnesli domov in si z njimi okrasili dom. SEJEM FILMSKIH PLAKATOV se bo pričel ob 19.00.

Vesolje med nami je mladinska drama o odraščanju, postavljena v idilično mestece Kostanjevica na Krki. Zgodba govori o 14-letnemu Kanadčanu Tobiju, ki z mamo Kristino za poletne počitnice pripotuje na obisk v Slovenijo, k babici Gizeli. Kristine že več let ni bilo v domače kraje, sedaj pa je prišla nenadoma in z veliko novico o razstavi, ki naj bi jo pripravila v lokalni galeriji. Tobi pa ni navdušen nad idejo, da bo počitnice preživel v tuji deželi, brez prijateljev in očeta.

Edino svetlo točko mu predstavlja prijateljica Tjaša, ki ga s svojo pustolovsko naravo zelo privlači. Njuno druženje ga pripelje do nenavadnega srečanja z oslepelim astronomom Hermanom, ki velja za “vaškega izobčenca”.

Herman odpre Tobiju vrata pozabljenega observatorija, kjer mu s pomočjo svojega bogatega znanja o astronomiji podeli življenjske nauke, ki izvirajo v vesolju in se nanašajo na življenje na Zemlji.

Dogodek je organiziran v sodelovanju z Mladinskim centrom Idrija.

NAPOVEDNIK

Delite dogodek

bottom of page