top of page

čet., 29. sep.

|

Filmsko gledališče Idrija

Zgodba Save (dokumentarec)

Štirje kajakaši opravijo celotno pot po toku Save, pri tem pa imajo kup dogodivščin, zapletov, spoznanj in uvidov v negotovo prihodnost te prelepe reke.

Registration is Closed
See other events
Zgodba Save (dokumentarec)
Zgodba Save (dokumentarec)

Čas in lokacija

29. sep. 2022, 19:00 – 20:20

Filmsko gledališče Idrija, Trg Sv. Ahacija 5, 5280 Idrija, Slovenia

Opis

Dokumentarec od ustvarjalcev nagrajenega filma The Undamaged (Nepoškodovane). Film so posneli 2021 med veslanjem celotnega toka Save v Sloveniji. Od Podkorena in Bohinja je ekipa štirih kajakašev 11 dni veslala vse do Jesenic na Dolenjskem. Med 258 preveslanimi kilometri so našli kup dogodivščin, zapletov, spoznanj in uvidov v negotovo prihodnost te prelepe reke.

Reka Sava v Sloveniji povezuje hudo različne pokrajine, visokogorje s Panonsko nižino in mnoge zanimive kraje. Dom nudi neštetim živalim in rastlinam, med njimi tudi vedno bolj redkim – prav te so med veslanjem iskali kajakaši. V ne tako davnih časih je bila Sava glavna prometna pot, še pred tem pa so se njena prodišča ob Ljubljani raztezala več kot kilometer široko. Čeprav že močno načeta z jezovi in industrijo, Sava v zadnjih desetletjih spet postaja polna življenja in potenciala za to, da jo vsi skupaj zares spoznamo. Pridružite se štirim kajakašem, medtem ko veslajo čez Slovenijo in spoznavajo Savino divjo preteklost, temno zgodovino, barvito sedanjost in negotovo prihodnost.

NAPOVEDNIK

Delite dogodek

bottom of page